Pagine

mercoledì 28 novembre 2012


Urime Shqipërisë
dhe Popullit Shqipëtar
për Qindëvjetorin e Pavarsisë.
Urime zonjës Nënë
aq e dashur
aq e kënduar.
Urime mallit antik
aq i ëndërruar
aq i mitizuar.
Urime vëllait dhe motrës
aq të afërta
aq të ngusha


në bashkëpunimin e ardhmjës.
Pino Cacozza, poet arbëresh
28 Nëntor 2012


Auguri all’Albania
e al Popolo Albanese
per il Centenario dell’Indipendenza.
Auguri alla signora Madre
tanto amata
tanto cantata.
Auguri all’amore antico
tanto sognato
tanto mitizzato.
Auguri al fratello e alla sorella
tanto vicini
tanto stretti
nel comune impegno per il futuro.

Pino Cacozza, poeta italo-albanese
28 Novembre 2012

Nessun commento:

Posta un commento